söndag

Michael Jackson

Michael jackson är född den 29 augusti i USA och dog den 25 juni 2009 av hjärtstillestånd.

Han var känd i nästan hela världen men antagligen mest känd i USA. Hans musik anses vara viktig för musikhistorian för hans musikvideos var extrema och annorlunda. Han blev inspirerad av Stevie Wonder, och några fler artister.

Michael jackson har inspirerat flera artister som finns idag som t ex Usher, Chris Browne. Justin Timberlake osv.

Michael jacksons liv har inte varit så lätt han fick aldrig uppleva ett barnliv och han har varit länge anklagad för att vara pedofil och för sexuella övergräpp. Själv tror jag inte på det för det är väl klart att världens mest kända popartist ska bli anklagad för nåt som ska stå i pressen och bli världens största nyhet. Plus att han blir stämd och att folk får en massa pengar.

Michael Jackson blev känd genom att man var med en grupp som heter The Jackson 5, som var en familjegrupp som bestod av syskonen Michael Jackson, Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermaine Jackson. Dom var kända under 1964-1981 tills Michel Jackson började sin solokarriär som blev väldigt lyckad. Han fick ett Guinnes Book of Records-diplom för att ha sålt över 104 miljoner exemplar på bara albumet Thriller. Där blev han även känd och inspirerat folk med den nya dansen från ´´Billie Jean´´ som heter moonwalk:Men allt detta hade också en nackdel när han växte upp så blev han och hans syskon blev misshandlade av sin far om dom inte sjungde rätt eller bra. Detta gjorde också så att han fick en konstig uppväxt som pårverkar honom genom att folk säger att han leker som ett barn ibland och beter sig lite som ett. Genom det har han blivit anklagad att vara pedofil osv.Michael Jacksons aktiva år
5år ålder gick han med The Jackson 5 1964.
Michael Jackson första soloalbum 1972.
The Jackson 5 byttakivbolag från motown till Epic Records och änändrar namnill The Jackons. 1975
Michael Jackson Släppte albumet ´Thriller` 1982.
Michael Jackson Släppte albumet motown 25 1983.
Michael Jackson gör låten ´We are the world´ med massa andra sångare 1985.
Michael Jackson Släppte albumet ´Dangerous´ 1991.
Michael Jackson anklagad för sexuella övergrepp mot den minderåriga pojken Gavin Arvizo 2003.

Efter en cirka fem månader lång rättegång frikändes Jackson den 13 juni 2005 på alla åtalspunkter.

Michael Jackson dog 2009.


Michael Jackson bad Video Michael Jackson black or white

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar